Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Εσθονία 2011: Οι οικογένειες λιμοκτονούν - κάποια παιδιά αναγκάζονται να τρώνε φύλλα για να επιβιώσουν


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών πολλά παιδιά στην Εσθονία, δεν έχουν την ευκαιρία να φάνε ένα ζεστό γεύμα. Εθελοντές από το Στρατό Σωτηρίας που προσπαθούν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν μέσα σε αυτή την κατάσταση, ακούνε από πρώτο χέρι από τα παιδιά την οδυνηρή μαρτυρία τους.
Όταν ο αρχηγός του Στρατού Σωτηρίας στο Tartu, Ave Kalma, άρχισε να προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να τρώνε ένα μπολ με ζεστή σούπα για το γεύμα, 11 άτομα εμφανίστηκαν για να επωφεληθούν από το δωρεάν γεύμα. Αυτή την Τρίτη υπήρχαν ήδη 29 άτομα.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά που λιμοκτονούν στην Tartu – ο Ave γνωρίζει προσωπικά τουλάχιστον 50.
«Οι ιστορίες που ακούω από τα παιδιά για το τι συμβαίνει στο σπίτι τους φέρνει δάκρυα στα μάτια μου" - λέει ο Kalma.
«Μιλούν για το πώς δεν υπάρχει απλά τίποτα να φάνε στο σπίτι, και έχουν συνηθίσει να τρώνε τα φύλλα από τα δέντρα. Ναι, τα παιδιά τρώνε τα φύλλα από τα δέντρα "- Ένα παιδί μπήκε και είπε: "Έχουμε φάει όλα τα ραβέντι που καλλιεργήσαμε και τα μήλα που δεν είναι ακόμα ώριμα... "
Η Ένωση για την Παιδική Άμυνα στο Nõmme διοργανώνει θερινές κουζίνες στην πρωτεύουσα, Ταλίν, στις περιοχές Copley, Lasnamäe, Männiku, και Pyrite καθώς και στις πόλεις Narva και Sillamäe - Κάθε μέρα προσφέρει ζεστά γεύματα σε 500 παιδιά.
Αλλά, σύμφωνα με τον Kyart Mere, επικεφαλής της ένωσης, χρειάζονται για να παρέχουν βοήθεια τουλάχιστον δύο φορές από τον αριθμό των παιδιών που έχουν ήδη βοηθήσει.
Για παράδειγμα, στη Narva, σε ένα ξενώνα για ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας της πτώχευσης του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Krenholm, η κατάσταση είναι τρομακτική.
«Στον ξενώνα Krenholm η κατάσταση είναι καταστροφική. Τα παιδιά εκεί εντελώς υποσιτίζονται »- λέει ο Kyart Mere.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου