Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 666


Για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το 666 πρέπει να ανατρέξουμε στην Καινή Διαθήκη που το αναφέρει.

«Και είδα ένα άλλο θηρίο να ανεβαίνει από τη γη, και είχε δύο κέρατα, όμοια με κέρατα αρνιού, και μιλούσε σαν δράκοντας. Και ενεργούσε ολόκληρη την εξουσία τού πρώτου θηρίου μπροστά του, και έκανε τη γη και εκείνους που κατοικούν σ' αυτή να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο, του οποίου η θανατηφόρα πληγή θεραπεύθηκε. Και έκανε μεγάλα σημεία, ώστε έκανε να κατεβαίνει και φωτιά από τον ουρανό στη γη μπροστά στους ανθρώπους. Και πλανούσε αυτούς που κατοικούσαν επάνω στη γη, εξαιτίας των σημείων που του δόθηκαν να κάνει μπροστά στο θηρίο, λέγοντας προς εκείνους που κατοικούσαν επάνω στη γη να κάνουν μια εικόνα στο θηρίο, που έχει την πληγή τής μάχαιρας, και έζησε. Και του δόθηκε η ικανότητα να δώσει πνεύμα στην εικόνα τού θηρίου, ώστε η εικόνα τού θηρίου να μιλήσει, και να κάνει, όσοι δεν προσκυνήσουν την εικόνα τού θηρίου, να θανατωθούν. Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους• και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία• όποιος έχει τον νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου• επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι 666 (χξς)» (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 13.11-18)


 
«Και ένας τρίτος άγγελος τους ακολούθησε, λέγοντας με δυνατή φωνή: Όποιος προσκυνάει το θηρίο και την εικόνα του, και παίρνει το χάραγμα επάνω στο μέτωπό του ή επάνω στο χέρι του, θα πιει κι αυτός από το κρασί τού θυμού τού Θεού, που είναι κερασμένο ανόθευτο μέσα στο ποτήρι τής οργής του• και θα βασανιστεί με φωτιά και θειάφι μπροστά στους άγιους αγγέλους και μπροστά στο Αρνίο. Και ο καπνός τού βασανισμού τους ανεβαίνει σε αιώνες αιώνων• και δεν έχουν ανάπαυση ημέρα και νύχτα όσοι προσκυνούν το θηρίο και την εικόνα του, και όποιος παίρνει το χάραγμα του ονόματός του. Εδώ είναι η υπομονή των αγίων• εδώ είναι εκείνοι που φυλάττουν τις εντολές τού Θεού και την πίστη τού Ιησού» (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 14.9-12)





«Και είδα σαν μια γυάλινη θάλασσα αναμιγμένη με φωτιά• και εκείνους που νίκησαν ενάντια στο θηρίο και ενάντια στην εικόνα του, και ενάντια στο χάραγμά του, και ενάντια στον αριθμό τού ονόματός του, να στέκονται επάνω στη γυάλινη θάλασσα, έχοντας κιθάρες τού Θεού• και έψαλλαν την ωδή τού Μωυσή, του δούλου τού Θεού, και την ωδή τού Αρνίου, λέγοντας: Μεγάλα και θαυμαστά τα έργα σου, Κύριε, Θεέ, Παντοκράτορα• δίκαιοι και αληθινοί οι δρόμοι σου, βασιλιά των αγίων» (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 15.2-3)


«Και πήγε ο πρώτος (άγγελος), και ξέχυσε τη φιάλη του επάνω στη γη• και έγινε κακό και οδυνηρό έλκος στους ανθρώπους, που είχαν το χάραγμα του θηρίου, και προσκυνούσαν την εικόνα του» (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 16.2)


«και είδα τις ψυχές των αποκεφαλισμένων εξαιτίας τής μαρτυρίας τού Ιησού, και εξαιτίας τού λόγου τού Θεού, και οι οποίοι δεν προσκύνησαν το θηρίο ούτε την εικόνα του• και δεν πήραν το χάραγμα επάνω στο μέτωπό τους κι επάνω στο χέρι τους• και ανέζησαν και βασίλευσαν μαζί με τον Χριστό 1.000 χρόνια» (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 20.4)



Όταν ασχολούμαστε με τα πράγματα του Θεού είναι απολύτως αναγκαίο να στηριζόμαστε στον ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Γιατί μόνο ο γραπτός Λόγος του Θεού είναι η απόλυτη αλήθεια.


Ακολουθώντας αυτή την αρχή θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ορισμένα σχόλια σχετικά με την παραπάνω περικοπή από την Αποκάλυψη του Ιωάννη.



Σε κάποια χρονική στιγμή, στην περίοδο των «εσχάτων ημερών» στους ανθρώπους θα ζητηθεί να:

«πάρουν επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους»
κάποιο χάραγμα
ή το όνομα του θηρίου
ή τον αριθμό τού ονόματός του (13.17)
Αυτό το χάραγμα αναφέρεται σαν το «χάραγμα του ονόματός του» (14.11)
Επίσης αναφέρεται σαν το «χάραγμα του θηρίου» (16.2)
Από τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι αυτό τα χάραγμα είναι το ίδιο που ονομάζεται άλλοτε σαν το χάραγμα του θηρίου, άλλοτε του ονόματος του θηρίου και άλλοτε του αριθμού του ονόματος του θηρίου.
Ο αριθμός του θηρίου είναι ο 666 (στα αρχαία Ελληνικά χξς) (13.18)

Από τα παραπάνω μπορούμε να οδηγηθούμε στα συμπεράσματα ότι

- κάποιοι άνθρωποι θα πάρουν ένα χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους που αυτό το χάραγμα θα έχει άμεση σχέση με τον αριθμό 666.
- Όποιος δεν έχει αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο του δεν θα μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει.
- Όσοι πάρουν αυτό το χάραγμα ταυτίζονται με αυτούς που προσκυνάνε το θηρίο ή την εικόνα του.
- Αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν αυτό το χάραγμα θα τιμωρηθούν από τον Θεό με αιώνιο βασανισμό.


Με βάση ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αυτό το χάραγμα μπορεί κάλλιστα να είναι ο γραμμωτός κώδικας (το Barcode) που βλέπουμε να υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε.

Οι παράλληλες γραμμές που έχει μοιάζουν με χάραγμα.
Περιέχει τρεις γραμμές που προεξέχουν από τις υπόλοιπες (2 στις άκρες και 1 στην μέση) και είναι οι γραμμές που πραγματικά η κάθε μια τους αντιστοιχεί στον αριθμό 6.

Μέχρις εδώ από όσο ξέρω συμφωνούν όλοι οι Χριστιανοί. Παρόλα αυτά όλοι μας έχουμε ακούσει στα χρόνια που πέρασαν πολλούς ανθρώπους και μάλιστα θρησκευόμενους να εναντιώνονται στην χρήση αυτού του γραμμωτού κώδικα στις συσκευασίες των καταναλωτικών προϊόντων. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν προκύπτει από τον Λόγο του Θεού καμία εντολή του Θεού να μην χρησιμοποιείται αυτό το χάραγμα σε αντικείμενα. Μάλιστα αυτή η στάση μόνο σύγχυση στους συνανθρώπους μας μπορεί να προκαλέσει. Γιατί όταν άρχισε να παρουσιάζεται αυτός ο γραμμωτός κώδικας στα προϊόντα ξεσηκώθηκαν κάποιοι και έλεγαν «μην αγοράζετε τέτοια προϊόντα». Σήμερα όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι σφραγισμένα με αυτό το χάραγμα. Απορώ οι άνθρωποι που έλεγαν παλιότερα αυτά, τι προϊόντα αγοράζουν σήμερα; Τα σφραγισμένα με τον γραμμωτό κώδικα ασφαλώς. Έτσι όμως έχει περάσει η εντύπωση στους απλούς ανθρώπους ότι «έτσι μας έλεγαν για το ρύζι και τις φακές, μη τα παίρνετε γιατί είναι σφραγισμένα με το χάραγμα του θηρίου και τελικά και οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν τότε τώρα από αυτά αγοράζουν». Με αυτό τον τρόπο αποδείχθηκαν αυτοί οι άνθρωποι ψεύτες και αναξιόπιστοι. Το άσχημο είναι πως ο πολύς κόσμος ταυτίζει αυτούς τους ανεύθυνους που έλεγαν αυτά συνολικά με όλους τους Χριστιανούς. Η άποψη που έλεγε ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα που στην συσκευασία τους υπάρχει ο γραμμωτός κώδικας δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέει ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και μόνο σύγχυση έφερε.


Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στον ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για να μην είμαστε σε εκείνη την ομάδα ανθρώπων που θα υποστούν τις συνέπειες αιώνιας τιμωρίας δεν χρειάζεται να προσέχουμε να μην αγοράσουμε προϊόντα που έχουν το χάραγμα, αλλά θα πρέπει

να μην πάρουμε τέτοιο χάραγμα επάνω στο δεξί μας χέρι ή επάνω στο μέτωπο μας, επίσης να μην προσκυνήσουμε το θηρίο και την εικόνα του.

Όσοι άνθρωποι ζουν εκείνη την χρονική περίοδο και αποφασίσουν να αντισταθούν στο θηρίο και δεν πάρουν το χάραγμα δεν θα μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε. Δεν θα μπορούν να έχουν τα αναγκαία για την ζωή. Όσοι αντισταθούν και δεν προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου θα θανατώνονται (13.15). Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την κατάσταση. Αν σήμερα δεν υπακούς τον Θεό και δεν αντιστέκεσαι στις προτάσεις του διαβόλου, πως θα τον υπακούσεις εκείνη την περίοδο που δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις τίποτε και αν δεν προσκυνήσεις την εικόνα του θηρίου θα σε σκοτώσουν. Πως θα αντισταθείς σε όλα αυτά.


Ευχαριστούμε τον Θεό γιατί έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε εποχή που ακόμα αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά όλα μας δείχνουν ότι πολύ γρήγορα έρχεται εκείνη η ώρα της κυριαρχίας του θηρίου.


Πολλοί άνθρωποι όταν ακούνε για αυτά τα γεγονότα του τέλους φοβούνται και δεν θέλουν να ακούνε γι’ αυτά. Αυτή η στάση δεν θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αυτά που πρόκειται να γίνουν.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ
Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ)
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ.
Κατά την γνώμη μου ο καθένας με σοβαρότητα πρέπει να αναρωτηθεί τι να κάνω λοιπόν εγώ για όλα αυτά;
Η πρόταση που έχουμε είναι και πάλι μέσα από τον ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


«Προσέχετε, μάλιστα, στον εαυτό σας, μήπως και βαρύνουν οι καρδιές σας μέσα σε κραιπάλη και μεθύσι και βιοτικές μέριμνες, και έρθει επάνω σας ξαφνικά εκείνη η ημέρα• επειδή, θάρθει σαν παγίδα επάνω σε όλους εκείνους που κάθονται επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης.

Αγρυπνείτε, λοιπόν, δεόμενοι σε κάθε καιρό, για να καταξιωθείτε να ξεφύγετε όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν, και να σταθείτε μπροστά στον Υιό τού ανθρώπου» (Λουκας 21. 34-36)


«Σχετικά δε με τους χρόνους και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφει κάποιος• δεδομένου ότι, εσείς ξέρετε ακριβώς πως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα, έτσι έρχεται. Επειδή, όταν λένε: Ειρήνη και ασφάλεια, τότε έρχεται επάνω τους αιφνίδιος όλεθρος, όπως οι πόνοι τής γέννας στην έγκυο γυναίκα• και δεν θα ξεφύγουν.

Αλλά, εσείς, αδελφοί, δεν είστε σε σκοτάδι, ώστε η ημέρα να σας καταφτάσει σαν κλέφτης. Όλοι εσείς είστε γιοι τού φωτός και γιοι τής ημέρας• δεν είμαστε της νύχτας ούτε του σκότους. Άρα, λοιπόν, ας μη κοιμόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά ας αγρυπνούμε, και ας εγκρατευόμαστε. Επειδή, αυτοί που κοιμούνται, τη νύχτα κοιμούνται• κι αυτοί που μεθούν, τη νύχτα μεθούν• εμείς, όμως, καθώς είμαστε της ημέρας, ας εγκρατευόμαστε, αφού ντυθούμε τον θώρακα της πίστης και της αγάπης, και για περικεφαλαία την ελπίδα τής σωτηρίας. Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας προσδιόρισε για οργή, αλλά για απόλαυση σωτηρίας, διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού» (Α Θεσσαλονικεις 5.1-9)

«και προς τον άγγελο της εκκλησίας στη Φιλαδέλφεια, γράψε… Επειδή, ετήρησας τον λόγο τής υπομονής μου, και εγώ θα σε τηρήσω από την ώρα τού πειρασμού, που πρόκειται νάρθει επάνω σε ολόκληρη την οικουμένη, για να δοκιμάσει αυτούς που κατοικούν επάνω στη γη. Πρόσεξε, έρχομαι γρήγορα• κράτα εκείνο που έχεις, για να μη λάβει κανένας το στεφάνι σου» (Αποκάλυψη 3.7-11)



Ευχαριστούμε τον Θεό γιατί «σήμερα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας» (Β Κορινθίους 6.2).


Σήμερα μπορείς να στραφείς στον Ιησού Χριστό και να τον αναγνωρίσεις Σωτήρα για τις αμαρτίες σου και Κύριό της ζωής σου, ώστε να «καταξιωθείς να ξεφύγεις όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν» και να «απολαύσεις την σωτηρία Του».


Τότε θα διαπιστώσεις ότι «η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου τού Ιησού Χριστού» (Φιλιππισίους 4.7)


Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς αυτά που πρόκειται να έρθουν παρά μόνο η συνειδητή πίστη και η υπακοή στον Ιησού Χριστό.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,
ΠΑΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου