Τρίτη 3 Μαΐου 2011

BOHEMIAN GROVE - Η Μυστική Σέκτα της Νέας Τάξης Πραγμάτων


BOHEMIAN GROVE
Η Μυστική Σέκτα της Νέας Τάξης Πραγμάτων
& Η Σύγχρονη Λατρεία του Μολώχ-Κουκουβάγια


Οι άνθρωποι νιώθουν πάντα άβολα όταν κάτι παραμένει μυστικό. Τότε σ΄αυτό το πληροφοριακό κενό προβάλουν τις δικές τους φοβίες για να καλύψουν την άγνοια, και κάπως έτσι σχηματίζονται οι παρανοήσεις. Το πρόβλημα αρχίζει όταν η άγνοια του ενός μεταδίδεται (σχεδόν πάντα αλλοιωμένα και με υπερβολή) στο σύνολο. Και τότε ξεσπά μια μαζική υστερία, όπου ο υποκειμενικός φόβος ενισχύεται από το συλλογικό τρόμο και την απόγνωση.
Αυτή με απλά λόγια είναι η ψυχοδυναμική της τρομοκράτησης του όχλου.
Τι συμβαίνει όμως όταν τα αίτια του μυστικού είναι αντικειμενικά; Τι γίνεται όταν οι φόβοι επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο;
Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές της μυστικής ιστορίας του πλανήτη, υπάρχει ένα μέρος σήμερα όπου τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας γίνονται πραγματικότητα και οι χειρότεροι συνωμοσιολογικοί εφιάλτες αποκτούν σάρκα και οστά!
Μιλάμε βεβαίως για το μυστηριώδες Bohemian Grove...



Μια Σέκτα με Πανίσχυρα Μέλη

Το Bohemian Grove είναι μια τεράστια ιδιωτική περιοχή μέσα στα δάση του Monte Rio της Καλιφόρνια, η οποία απ΄τις αρχές του περασμένου αιώνα ανήκει σε μια αυστηρά κλειστή ομάδα πολιτικά και οικονομικά ισχυρών ανθρώπων που κάθε χρόνο, μέχρι και σήμερα, τελούν μια σειρά από αποτρόπαιες τελετές.
Το Bohemian Grove ανήκει στο Bohemian Club, ένα "σύλλογο" ανδρών που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανζίσκο το 1872, ακολουθώντας τα πρότυπα του Century Club της Νέας Υόρκης. Όπως εκείνο, έτσι και το Bohemian ήταν ένας χώρος συνάθροισης ανθρώπων με "κοινές ανησυχίες", μια παρέα από gentlemen, καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους που ήθελαν να μπολιάσουν λίγο από το la vie boheme στην καθημερινότητά τους - κάπως έτσι προέκυψε και το όνομα. Πολύ σύντομα, όμως, οι καλλιτέχνες έφυγαν από τις συναντήσεις, και οι πλούσιοι επιχειρηματίες μονοπώλησαν τις λίστες του club. Και καθώς ο σύλλογος πλήθαινε, η ανάγκη για μόνιμη στέγαση αυξήθηκε.
Ο Melvin Cyrus Meeker, λοιπόν, αγόρασε τα πρώτα οικόπεδα στο Grove όπου και άρχισε η οικοδόμηση ενός συμπλέγατος κτιρίων που σήμερα αποτελείται από μια κεντρική αίθουσα όπου στεγάζεται ο χώρος για το δείπνο των μελών (χωρητικότητας 1500 ανθρώπων), βιβλιοθήκη, γραφεία, δύο αμφιθέατρα, μια τεχνητή λίμνη (στην οποία θα αναφερθώ ξανά) και δεκάδες εξωτερικά οικήματα όπου στεγάζονται οι επίσημοι. Ποιοί είναι αυτοί;
Εδώ ο κατάλογος γίνεται εντυπωσιακός: σε γενικές γραμμές κυριαρχεί μια μυστικότητα σχετικά με την ταυτότητα των μελών. Οι παπαράτσι της συνωμοσιολογίας, όμως, έχουν συλλάβει να μπαινοβγαίνουν στην περιοχή άνθρωποι-κλειδιά της άρχουσας οικονομικής, ακαδημαικής και πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως από το 1923 όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι (όπως και μερικοί Δημοκρατικοί) πρόεδροι της Αμερικής, υπήρξαν μέλη του Bohemian Club, ανάμεσά τους ο Ρίγκαν, ο Νίξον, και ο Μπους - πατέρας και υιός(!!).
Από όλους αυτούς ίσως την πιο παράξενη αντίδραση παρουσίασε ο Νίξον, ο οποίος αν και είχε κατηγορήσει τις συνήθειες των Bohemians ("it is the most faggy goddamn thing you could ever imagine"), αργότερα δήλωνε ευχαριστημένος από την μυστικότητα που διέπει το σύλλογο!
Άραγε, τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τα δέντρα που προφυλάσσουν το Bohemian Grove;



Ένα Club Αυστηρά για Άντρες

Λέγεται πως για να γίνει κανείς μέλος στο club θα πρέπει να περιμένει 15 με 20 χρόνια, εκτός φυσικά κι αν προταθεί από δύο άλλα μέλη οπότε και η συνδρομή του ξεκινά πιο άμεσα. Όπως και να΄χει, η εισδοχή κοστίζει κάτι περισσότερο από 25 χιλιάδες δολλάρια (ποσό που δεν περιλαμβάνει την ετήσια συνδρομή). Τα μέλη του club (περίπου 3000 σήμερα) έχουν το δικαίωμα να διοργανώσουν οποιασδήποτε μορφής συνάντηση επιθυμούν. Απαράβατος όρος όμως παραμένει η απομάκρυνση κάθε γυναίκας από τις εγκαταστάσεις με το που θα πέσει ο ήλιος!
Η ανδροκρατία των Bohemians προκάλεσε ακόμη και την προσοχή του νόμου, όταν έγινε καταγγελία εις βάρος του διοικητικού συμβουλίου το 1979 για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στο γυναικείο φύλο. Παραδόξως κάποιος δικαστής, ο Robert Kendall, προσπάθησε να υπερασπιστεί το καταστατικό του club, μιλώντας ανάμεσα στα άλλα ακόμη και για την ελευθερία του να ουρείς σε όποιο σημείο θέλεις του δάσους, δίχως να έχεις τον κίνδυνο να σε δει κάποια γυναίκα! Η απίστευτη αυτή δήλωση, τελικά δεν αποσιώπησε τις καταγγελίες και από το 1981 οι υπεύθυνοι του club είναι υποχρεωμένοι να προσλαμβάνουν γυναίκες για υπαλλήλους.
Στην πράξη: οι γυναίκες εργαζόμενες όχι μόνο είναι ελάχιστες σήμερα, αλλά εργάζονται κοντά στην πύλη και φυσικά φεύγουν από το χώρο ξανά πάλι όταν πέσει ο ήλιος.
Γιατί όλα αυτά; Ίσως γιατί κανείς δεν πρέπει να δει τι συμβαίνει στο κέντρο των εγκαταστάσεων, στην τεχνητή λίμνη με το γιγάντιο άγαλμα της Κουκουβάγιας...



Τελετές Μαγείας & Ανθρωποθυσίες;

Φήμες ήθελαν στο χώρο του Bohemian Grove να τελούνται ακατονόμαστες πράξεις μαγείας. κανείς όμως δεν τολμούσε ν΄αποκαλύψει οτιδήποτε, μέχρις ότου στις 15 Ιουλίου 2000 ο Τεξανός δημοσιογράφος και παλαιοσυντηρητιστής (paleoconservative) Alex Jones "κατάφερε" με έναν εικονολήπτη και μια κρυφή κάμερα να διεισδύσουν στον κεντρικό χώρο όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η αληθινά περίεργη τελετή «Αποτέφρωση της Κέαρ» (Cremation of Care)!
Σύμφωνα πάντα με το οπτικοακουστικό "ντοκουμέντο" του Jones, μπροστά από την τεχνητή λίμνη βρίσκεται ένα μεγάλο τσιμεντένιο άγαλμα μιας κουκουβάγιας (ύψους 14 μέτρων), μαζί και ένας βωμός όπου εκεί καταλήγει μια πομπή από άνδρες οι οποίοι κρατώντας πυρσούς και υμνώντας τον θεό Μολώχ, ρίχνουν στη φωτιά που καίει στα πόδια του αγάλματος ένα παιδί ή ένα ομοίωμα παιδιού από το οποίο όμως βγαίνουν κραυγές πανικού!
Σύμφωνα με τον Jones, αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη σατανολατρείας που παραπέμπει στις αρχαίες ανθρωποθυσίες που περιγράφει η Βίβλος (βλ. Ιερεμίας και Λευιτικό). Επίσης, συνδέει την κουκουβάγια με τα πουλιά που συνοδεύουν τη Σουμεριακή φτερωτή θεότητα-δαίμονα (Λίλιθ;).
Πόσες περισσότερες αποδείξεις χρειάζεται λοιπόν κανείς για να αποδεχτεί πως ένα περίεργο πλέγμα αποκρυφισμού έχει καταλάβει την ελίτ της αμερικανικής κοινωνίας και τους εκλεγμένους(;) προέδρους-πλανητάρχες;



Μήπως Είναι Ένα Club για Τέκτονες;

Ομολογώ πως τα φαινόμενα είναι ανησυχητικά, αλλά ας δούμε το ζήτημα κάπως πιο ψύχραιμα. Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που έχει δημοσιευθεί από το αρχείο του club επιβεβαιώνει πως τα μέλη του επιδίδονταν από την αρχή σε αποκρυφιστικές τελετουργίες. Ο τρόπος τους όμως, η όλη μυστικοπάθεια, αλλά και η ανδροκρατία που επικρατεί στον κύκλο των Bohemians θυμίζει περισσότερο τα club Τεκτόνων που άκμαζαν μέχρι και τις αρχές του περασμένου αιώνα, παρά τη διαβολική οργάνωση κάποιων μάγων. Αξίζει να αναφέρω επίσης πως ο "προστάτης άγιος" του club είναι ο Τσέχος Ιωάννης Nepomucene (14ος αιώνας) ο οποίος μαρτύρησε επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει ό,τι του είχε εξομολογηθεί η βασίλισσα της Βοημίας.
Στις εγκαταστάσεις του Grove, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο ξύλινο άγαλμά του με το ένα δάχτυλο στο στόμα σε στάση σιγής - εικονογραφία που συναντάται εξίσου σε πολλές Τεκτονικές Στοές με τη μορφή του θεού Αρποκράτη!
Η κουκουβάγια τώρα - που χτίστηκε από τον Haig Patigian το 1920 - δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον Μολώχ, αλλά με τις γυναικείες θεότητες Λίλιθ-Ινάννα-Αθηνά. Μπορεί βέβαια η εικονογράφηση της κουκουβάγιας να ακολουθούσε τις μάγισσες του Μεσαίωνα, αλλά ακόμη και στους τεκτονικούς κύκλους το πουλί αυτό αποτελεί σύμβολο γνώσης, αποκτημένης με υπομονή μέσα από την άγρυπνη σπουδή.
Τι γίνεται όμως με την προσφορά του παιδιού στις φλόγες; Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση πρόκειται για μια κούκλα η οποία προσωποποιεί τις έγνοιες που παραδίδονται στη φωτιά για να εξιλεωθούν υπό το βλέμμα της πνευματικής γνώσης. Η ερμηνεία αυτή συμφωνεί και με το "μότο" του club που είναι «Να Μην Περάσουν Εδώ οι Αράχνες που Πλέκουν τους Ιστούς τους», εννοώντας τα άτομα που συλλογίζονται δολιότητες και σχέδια που αφορούν την καθημερινή ζωή και εργασία.
Επίσημα, λοιπόν, το Bohemian Grove είναι ένα είδος κατασκήνωσης για πλούσιους και ισχυρούς άνδρες που κάθε καλοκαίρι ξεκινούν μια σειρά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων παραδίδοντας τις έγνοιες τους στη φωτιά, με τη βοήθεια μιας μελοδραματικής αλλά και καθαρά θεατρικής παράστασης.

Πρόκειται άραγε για την έξυπνη συγκάλυψη αποτρόπαιων πρακτικών ή για την παρανόηση ενός εναλλακτικού τρόπου καλοκαιρινών διακοπών;

T3LL4V1S10N

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου