Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Νέος τρόπος κλοπής των στοιχείων πιστωτικών καρτών, εξ’ αποστάσεως (με ένα απλό πλησίασμα)!



Νέος τρόπος κλοπής των στοιχείων πιστωτικών καρτών, εξ’ αποστάσεως (με ένα απλό πλησίασμα)!

http://www.youtube.com/watch?v=ceq9H60-Hqs&feature=player_embedded
15.12.2011
Για ένα νέο τρόπο κλοπής των στοιχείων πιστωτικών καρτών προειδοποιούν οι ειδικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο άνδρας που θα δείτε στο βίντεο ξεκούραστα κλέβει τέσσερις ανυποψίαστους καταναλωτές. Χωρίς να απλώσει ποτέ ούτε ένα δάχτυλο στα τσαντάκια ή τα πορτοφόλια τους. 
Πρόκειται για πορτοφολάδες υψηλής τεχνολογίας…
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται με έναν απλό μηχανισμό που μπορεί εύκολα να κρυφτεί μέσα σε ένα φάκελο, ο κλέφτης μπορεί να αφαιρέσει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των ανυποψίαστων θυμάτων του απλώς πλησιάζοντάς τις τσάντες και τα πορτοφόλιά τους.
Πώς γίνεται αυτό; Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή κίνηση. Μέσα στον φάκελο είναι κρυμμένος αυτός ο απλός μηχανισμός ανάγνωσης πιστωτικών καρτών, σαν αυτούς που στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν πολλές εμπορικές επιχειρήσεις για πιο γρήγορες συναλλαγές.
Ο χρήστης ακουμπά την πιστωτική του κάρτα στο μηχάνημα αυτό κι αυτό αποθηκεύει τα στοιχεία και τον χρεώνει με το ποσό της αγοράς που έκανε!
Ο ηλεκτρονικός πορτοφολάς πάντως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις απλές πιστωτικές κάρτες που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Αφορά μόνον όσες στο πίσω μέρος τους έχουν ένα συγκεκριμένο σήμα. 
* Το σήμα φαίνεται στην δεξιά πάνω μεριά της κάρτας μέσα στον κόκκινο κύκλο.
Πάντως ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου που έκανε αυτό το ρεπορτάζ σε εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης κατάφερε «κλέβοντας» τα στοιχεία της κάρτας του συνεργάτη του, να κάνει μια παραγγελία την οποία μετά από λίγες ημέρες έλαβε στο σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα. Και φυσικά χωρίς να χρεωθεί βέβαια!
 http://norfid.wordpress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου