Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αίγυπτος: Λάδι στη φωτιά η καθιστική διαμαρτυρία, λέει ο Πατριάρχης των Κοπτών





Να σταματήσουν αμέσως την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν για 8η μέρα, μετά τα επεισόδια χριστιανών και μουσουλμάνων την 7η Μαΐου που άφησαν θύματα 12 τουλάχιστον νεκρούς στην Ιμπάμπα του Καΐρου, ζήτησε σήμερα από τους διαδηλωτές με ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης των Κοπτών Σενούντα Γ΄.
Μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων εκατό ατόμων - δύο εκ των οποίων σοβαρά - ο Πατριάρχης των Κοπτών αναφέρει στο ανακοινωθέν:
«Στο όνομα των παιδιών μας που διαδηλώνουν μπροστά από το «Μασπέρο» (σ.σ. η περιοχή που βρίσκεται η κρατική τηλεόραση στο κέντρο του Καΐρου), η διαμαρτυρία δεν εξυπηρετεί πλέον την έκφραση της γνώμης σας, καθώς στα νοήματα που εσείς θέλετε να περάσετε έχουν εισέλθει και άλλα από αυτά που εσείς χρησιμοποιείτε. Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καλή φήμη της Αιγύπτου και στην δική σας. Επομένως, πρέπει να σταματήσετε άμεσα την διαδήλωση. Εσείς θα είστε οι χαμένοι αν συνεχίσετε να διαδηλώνετε, καθώς η υπομονή των αιγυπτιακών αρχών έχει αρχίσει να εξαντλείται αναφορικά με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση από την θρησκευτική βία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου