Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


«Τότε, θα σας παραδώσουν σε θλίψη, και θα σας θανατώσουν• και θα είστε μισούμενοι από όλα τα έθνη εξαιτίας τού ονόματός μου» (Ματθαίος 24:9)

«Αν ο κόσμος σάς μισεί, να ξέρετε ότι πρωτύτερα από σας μίσησε εμένα. Αν ήσασταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του• επειδή, όμως, δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας διάλεξα από τον κόσμο, γι' αυτό ο κόσμος σάς μισεί. Να θυμάστε τον λόγο, που εγώ σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα έθεσαν υπό διωγμό, θα θέσουν υπό διωγμό και σας• αν φύλαξαν τον λόγο μου, θα φυλάξουν και τον δικό σας. Αλλά, όλα αυτά θα τα κάνουν σε σας εξαιτίας τού ονόματός μου, επειδή δεν ξέρουν αυτόν που με απέστειλε» (Ιωάννης 15:18-21)

«Αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη• αλλά, να έχετε θάρρος• εγώ νίκησα τον κόσμο» (Ιωάννης 16:33)


Η εκκλησία του Ιησού Χριστού (δηλαδή οι συνειδητοί, οι γνήσιοι χριστιανοί) βιώνει αυτά τα λόγια του Ιησού Χριστού από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της με τους φοβερούς διωγμούς των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, αλλά και σε όλη την πορεία της εκκλησίας ανά τους αιώνες. Μέχρι και στις ημέρες μας σε κάποιες περιοχές του πλανήτη είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι συνειδητός χριστιανός και συνεπάγεται διωγμούς παρόμοιους με αυτούς των πρώτων χριστιανών.

Θα αναφερθούμε σε διωγμούς χριστιανών που συμβαίνουν στις μέρες μας για να κάνουμε γνωστή την ανάγκη που έχουν αυτοί οι αδελφοί μας από τις προσευχές μας.

Σε καμία περίπτωση διαβάζοντας αυτά που αναφέρονται παρακάτω δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον εχθρό της ψυχής μας να μας δηλητηριάσει με αισθήματα μίσους για τους διώκτες των αδελφών μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διώκτες των αδελφών μας ενεργούν με τέτοιους τρόπους γιατί είναι παραπλανημένοι από τον «πονηρό» και θεωρούν τους χριστιανούς «επικίνδυνους» και γι’ αυτό και τους καταδιώκουν. Πρέπει να λυπούμαστε και για τους διώκτες των αδελφών μας και να προσευχόμαστε γι’ αυτούς να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού ώστε να μετανοήσουν για τις ενέργειές τους. Γιατί αν δεν μετανοήσουν θα φύγουν από αυτή την ζωή για μια αιώνια κόλαση, και αυτό είναι το πιο τραγικό απ’ όλα.

Να προσευχόμαστε για τους αδελφούς που διώκονται ο Κύριος να τους στηρίζει, να τους δυναμώνει, να τους ελευθερώνει από τις «μεθοδείες του πονηρού» και από «πονηρούς και παράλογους ανθρώπους». Να τους δίνει την δύναμη να βγαίνουν από αυτές τις δοκιμασίες νικητές ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου Ιησού Χριστού και των αποστόλων Του.

«Και όταν ήρθαν στον τόπο, που ονομάζεται Κρανίο, εκεί τον σταύρωσαν, και τους κακούργους, τον έναν μεν από τα δεξιά, τον άλλον δε από τα αριστερά. Και ο Ιησούς έλεγε: Πατέρα, συγχώρεσέ τους• επειδή, δεν ξέρουν τι κάνουν.» (Λουκάς 23:33-34)
«Και λιθοβολούσαν τον Στέφανο, που επικαλείτο και έλεγε: Κύριε Ιησού, δέξου το πνεύμα μου. Και αφού γονάτισε, φώναξε με δυνατή φωνή: Κύριε, μη τους λογαριάσεις αυτή την αμαρτία• και καθώς το είπε αυτό, κοιμήθηκε» (Πράξεις 7:59-60)

Όσα αναφέρουμε παρακάτω είναι γεγονότα και όχι φανταστικές διηγήσεις. Κάποια είναι πρόσφατα, κάποια έχουν συμβεί παλιότερα αλλά τα αναφέρουμε για να μεταφέρουμε το κλίμα που επικρατεί σε κάποιες περιοχές του πλανήτη που είναι το ίδιο άσχημο για τους χριστιανούς ακόμα και σήμερα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση που θα βρείτε κάποιες ιστοσελίδες που αναφέρονται στην διωκόμενη εκκλησία σήμερα. www.persecutedchurch.org
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ενός οχλοκρατικού βίαιου επεισοδίου έξω από μια Κοπτική Χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια. Στις 19/10/2005, μια μοναχή μαχαιρώθηκε από έναν μουσουλμάνο.

Στις 28/6/2005 ο Χάνυ Σαμίρ Ταουφίκ, Κόπτης Χριστιανός, απολύθηκε από την φυλακή όπου εκρατείτο επί 28 μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.


ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Προσευχηθείτε για τον Νόρου (45 χρόνων), έναν Αιθίοπα Χριστιανό, τη γυναίκα του και τα εφτά τους παιδιά. Του έκοψαν το χέρι, όταν φανατικοί Ισλαμιστές επιτέθηκαν στην εκκλησία που είναι υπεύθυνος στις 2 Μαρτίου του 2008. Ο Νόρου έχασε το χέρι του, όταν το σήκωσε για να προστατεύσει από το μαχαίρι το λαιμό του.


ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ο Σεόνγκ Μουν, 64 χρόνων, υπεύθυνος μιας κρυφής εκκλησίας στην Βόρεια Κορέα συνελήφθη από αξιωματικούς της ασφάλειας στην επαρχία Πιγεόνγκ Γκουν. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, έχοντας συλληφθεί με την κατηγορία ότι συνωμοτούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση.


ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Ο αριθμός των πολιτών της Ερυθραίας που βρίσκονται στην φυλακή (όπου υφίστανται βασανιστήρια και οδηγούνται σε καταναγκαστικά έργα) για το θρησκευτικό τους πιστεύω, έχει φτάσει τους 1.778. Το 95% αυτών είναι συνειδητοί χριστιανοί.


ΙΝΔΙΑ
Από τις 23 Αυγούστου 2008 δεκάδες εκκλησίες έχουν καταστραφεί στην επαρχία Ορίσσα. Οι ταραχές επεκτάθηκαν σε 12 κρατίδια της Ινδίας. Περίπου 60 χριστιανοί έχουν σκοτωθεί (πολλοί από τους οποίους κάηκαν ζωντανοί), 18.000 χριστιανοί έχουν τραυματιστεί και πάνω από 50.000 έχουν διωχτεί από τα σπίτια τους από επιθέσεις Ινδουιστών εξτρεμιστών μετά την δολοφονία του πνευματικού τους ηγέτη Swami Laxmanananda Saraswati. Οι οπαδοί του ζητούν εκδίκηση για τον θάνατο του, για τον οποίο έχουν κατηγορηθεί οι Χριστιανοί. Ωστόσο, Μαοϊστές αντάρτες έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του. Πολλοί χριστιανοί εξακολουθούν να κρύβονται στη πυκνή ζούγκλα γύρω από τα χωριά τους. Έχουν υποφέρει από τις επιπτώσεις της πείνας, των ασθενειών. Οι πλημμύρες την περίοδο των Μουσώνων χειροτέρεψαν την κατάσταση.
Στις 20/8/2006 ένα άτομο σκοτώθηκε και 5 άλλα τραυματίστηκαν σε μια εκκλησία στο Μανιπού. Την ώρα της βραδινής σύναξης της εκκλησίας οπλοφόροι άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά το κτήριο της εκκλησίας που εκείνη την στιγμή ήταν γεμάτο κόσμο. Ένας Χριστιανός σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ένας άλλος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν.
Μια κάτοικος της Ορίσα ανέφερε ότι εξτρεμιστές έκαψαν τον γαμπρό της, γιατί αρνήθηκε να αποκηρύξει τον Χριστό. Τον ρώτησαν: «Θα αρνηθείς τον Χριστό και να γίνεις Ινδουιστής;». «Όχι!», απάντησε. Τότε ο όχλος τον έλουσε με βενζίνη και τον έκαψε ζωντανό. Η γυναίκα συνέχισε: «Περικύκλωσαν την εκκλησία και μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρο το κτήριο ήταν ζωσμένο στις φλόγες».
Ακούγονται πολλές παρόμοιες φρικιαστικές ιστορίες. Κι όμως παρά τις δοκιμασίες τους, οι περισσότεροι μένουν ακλόνητοι στην πίστη. Η Νιρμάλα, μια από αυτούς που επέζησαν, είπε: «Μπορεί να χάσαμε τα πάντα, αλλά ποτέ δεν θα αρνηθούμε τον Χριστό. Νιώθω χαρά και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, παρόλα όσα έγιναν».

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρώυτερς, η αστυνομία της Ινδονησίας αύξησε τις περιπολίες της στην ταραγμένη περιοχή Πόσο στην νήσο Σουλαβέζι. Στις 29/10/2005 τρεις χριστιανές έφηβες αποκεφαλίσθηκαν από μασκοφόρους, καθώς πήγαιναν στο σχολείο. Μια τέταρτη μαθήτρια επέζησε και περιέγραψε την επίθεση. Τα ακέφαλα πτώματα των τριών κοριτσιών έμειναν στον τόπο της επίθεσης. Τα κεφάλια τους βρέθηκαν σε άλλο μέρος δυο ώρες αργότερα.
Σε συνέχεια των επιθέσεων Μουσουλμάνων κατά Χριστιανών στην ίδια περιοχή τις 8/11/2005 η Σίτι Νουραϊνί μια 17χρονη Μουσουλμάνα και η επίσης 17χρονη Χριστιανή φίλη της Ιβόν δέχτηκαν επίθεση καθώς πήγαιναν σε ένα Χριστιανικό σχολείο. Μετά την επίθεση μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Την επόμενη ημέρα η Σίτι Νουραϊνί πέθανε.

Την 1/9/2006 στην πόλη Σιομπί (την πρώτη μεγάλη πόλη στην Ινδονησία που εφάρμοσε τον Ισλαμικό νόμο, την Σαρία), όχλος φανατικών Ισλαμιστών κατέκαψε το κτήριο Χριστιανικής εκκλησίας στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν από την επαρχία τους όλους όσους δεν υποτάσσονται στην μουσουλμανική πίστη.

Στις 30 Ιουλίου 2008 για δεύτερη διαδοχική νύχτα, περίπου 580 φοιτητές από μια Χριστιανική Θεολογική σχολή του Αρασταμάρ (SETIA) στην Αν. Τζακάρτα, κοιμήθηκαν στο διάδρομο της Ινδονησιακής Βουλής, ύστερα από τις διαδηλώσεις εναντίον της σχολής, κατά τις οποίες τουλάχιστον 17 φοιτητές τραυματίστηκαν. Παρακινημένοι από ανακοινώσεις του μεγαφώνου ενός τζαμιού να «διώξουν τον ανεπιθύμητο γείτονα», εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε 1.400 φοιτητές και μέλη του προσωπικού. Η βία επεκτάθηκε παρ’ όλες τις προσπάθειες 400 αστυνομικών που κλήθηκαν να επιβάλουν την τάξη.


ΙΡΑΝ

Ο 50χρονος Γορμάν Τόρι υπεύθυνος μιας ανεξάρτητης κατ’ οίκον εκκλησίας που αποτελείται από πρώην Μουσουλμάνους στο Γκονμπάντ-ε-Κάβους απήχθηκε από το σπίτι του και δολοφονήθηκε. Λίγες ώρες αργότερα, το γεμάτο αίματα σώμα του ρίχτηκε από τους δολοφόνους του μπροστά στο σπίτι του.

Στις 9/9/2008 η κυβέρνηση του Ιράν έδωσε προσωρινή έγκριση με πλειοψηφία 196 έναντι 7 σ’ ένα νομοσχέδιο, που διατάσει τη ποινή του θανάτου για όποιον ενήλικο άνδρα ασπαστεί άλλη πίστη.
Η προώθηση του νομοσχεδίου συμπίπτει με την επίσημη ετυμηγορία της «αποστασίας» εναντίον δυο πρώην Μωαμεθανών που έγιναν Χριστιανοί, του Αράς Μπασιράτ και του Μαχμούντ Ματίν Ασάντ. Μερικοί Ιρανοί Χριστιανοί φοβούνται ότι οι αρχές θέλουν να τιμωρήσουν τους δυο Χριστιανούς προς παραδειγματισμό. Ο Αράς και ο Μαχμούντ που είχαν μόλις γίνει Χριστιανοί, συνελήφθησαν σ’ ένα πάρκο στις 15/5/2008 και βρίσκονται στην φυλακή από τότε. Πέρασαν 2 μήνες σε απομόνωση και υποβλήθηκαν σε πολύωρες και άσπλαχνες ανακρίσεις. Οι συγγενείς του Αράς ανησυχούν ιδιαίτερα, επειδή υποφέρει από σάκχαρο.


ΚΙΝΑ

Η Χονί Ζχανγές ζει στην βόρεια Κίνα. Όταν είπε στον αγρότη άντρα της ότι έγινε χριστιανή, την ξυλοκόπησε τόσο άγρια, που όταν έφτασε στο νοσοκομείο έπεσε σε κώμα. Όταν ανάνηψε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το ένα αυτί της κουφάθηκε. Η ίδια η μητέρα της, της είπε ότι αυτό ήταν δείγμα της αγάπης του άνδρα της και ότι πράγματι έπρεπε να αφήσει τον Χριστό. Ο άνδρας της ,της διαμήνυσε ότι αν δεν αφήσει τον Χριστό θα πάρει άλλη γυναίκα. Το περιστατικό αυτό κάθε άλλο παρά μοναδικό είναι στην Κίνα.


Η Γιέν Μένγεν προερχόταν από μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στη Σαγκάη. Ήταν χήρα με δυο παιδιά, ένα αγόρι έντεκα χρόνων και μια κόρη εννέα, όταν φυλακίστηκε για την πίστη της στον Ιησού Χριστό. Όταν πέρασε ένας χρόνος στη φυλακή, οι αρχές θεώρησαν ότι έπρεπε να της δείξουν «συμπόνια». Ο διευθυντής των φυλακών της είπε: «Τον περασμένο χρόνο έδειξες θαυμάσια διαγωγή, γι’ αυτό σχεδιάζουμε να σε ανταμείψουμε. Το μόνο που ζητάμε από σένα είναι να γράψεις την ομολογία των εγκλημάτων σου και θα είσαι ελεύθερη να πας στο σπίτι σου και να φροντίσεις τα παιδιά σου. Σίγουρα ο Θεός σου θέλει να φροντίσεις την σάρκα σου και το αίμα σου!»
Οι αρχές κανόνισαν τα παιδιά να επισκεφτούν την μητέρα τους στην φυλακή. Μόλις η αδελφή Γιέν τα είδε, η καρδιά της σχίστηκε και δάκρυα αγάπης πλημμύρισαν τα μάτια της. Οι αρχές την ρώτησαν: «Τι θέλεις, τον Ιησού σου ή τα παιδιά σου; Αν θέλεις τον Ιησού σου, θα μείνεις στη φυλακή. Αν διαλέξεις τα παιδιά σου, θα πας στο σπίτι σου». Της έδωσαν μολύβι και χαρτί και της ζήτησαν να γράψει την εκλογή της.
Όταν διάβασαν αυτό που έγραψε, έμειναν έκπληκτοι γιατί είχε γράψει: «Ο Ιησούς δεν αντικαθίσταται. Ακόμα και τα παιδιά μου δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν». Η αδελφή Γιέν διάλεξε να μείνει στην φυλακή. Ο δεσμοφύλακας φώναξε: «Ε, παιδιά, ακούστε! Η μητέρα σας, σας απέρριψε! Δεν σας αγαπάει!». Η αδελφή Γιέν καταδικάστηκε σε φυλάκιση ακόμα 23 χρόνων.
Όταν αποφυλακίστηκε ο γιος της ήταν 34 ετών και εργαζόταν σε μια κυβερνητική θέση στο Θιβέτ. Η αδελφή Γιέν δεν είδε κανένα από τα παιδιά της στο διάστημα αυτό. Τον γιο της τον πήρε το κράτος και τον μεγάλωσε σε αθεϊστικά σχολεία. Του είχαν πει ότι η μητέρα του τον απαρνήθηκε. Πολλοί χριστιανοί τον επιστέφτηκαν και του μίλησαν για το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, αλλά πάντοτε απαντούσε: «Ο Ιησούς σας μου στέρησε την μητέρα μου, γιατί να πιστέψω σ’ Αυτόν;».


Ο Ζάνγα (ποδήλατο) Μινγκτζουάν, που γυρίζει με το ποδήλατό του όλη την Κίνα κηρύττοντας τον Ιησού Χριστό, συνελήφθη και φυλακίστηκε στις 6/8/2008. Συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να φέρει φάρμακα στην άρρωστη γυναίκα του. Η γυναίκα του και ένας συνεργάτης συνελήφθησαν επίσης. Ο πάστορας «ποδήλατο» όπως είναι γνωστός, έχει κάνει περισσότερα από 10.000 μίλια με το ποδήλατό του, επισκεπτόμενος 24 επαρχίες για να μιλήσει για τον Χριστό. Έχει δώσει το μήνυμα του σωτήρα Χριστού σε χιλιάδες ψυχές.


ΛΑΟΣ
Την Κυριακή 20/7/2008 η αστυνομία έκανε έφοδο σε μια κατ’ οίκον εκκλησία. Διέταξε τα 63 μέλη της εκκλησίας να σταματήσουν την συνάθροισή τους. Οι πιστοί αρνήθηκαν. Οι αξιωματικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της συνάθροισης κ. Σομπόνγκ και 2 ακόμα υπευθύνους. Άλλες συλλήψεις ακολούθησαν στις αρχές Αυγούστου, όταν ο αδελφός Σομπόνγκ συνελήφθη και πάλι την ώρα της Κυριακάτικης λατρείας.


ΝΙΓΗΡΙΑ

Στις 28/6/2006 μια χριστιανή γυναίκα συνάντησε μια ομάδα νεαρών μουσουλμάνων και τους έδωσε χριστιανικά φυλλάδια. Όταν μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες έμαθαν πως η γυναίκα είχε μιλήσει στους νεαρούς για τον Ιησού Χριστό, ισχυρίστηκαν ότι πρόσβαλε τον Μωάμεθ και έδωσαν εντολή να σκοτωθεί. Η αστυνομία την έσωσε και την έθεσε κάτω από προστατευτική κράτηση. Ένας όχλος όμως μπήκε με έφοδο στο τμήμα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βγάλουν κρυφά την γυναίκα έξω από το τμήμα, αλλά οι μουσουλμάνοι μπλοκάρανε όλες τις εξόδους και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν για να σώσουν τις ζωές τους. Αργότερα την σκότωσαν, λιθοβολώντας την και χτυπώντας την με ρόπαλα.


Στις 20/9/2006 σχεδόν 5.000 χριστιανοί εκτοπίστηκαν και 6 τραυματίστηκαν όταν μουσουλμάνοι κατέστρεψαν τουλάχιστον 18 εκκλησίες, 20 σπίτια και 40 μαγαζιά χριστιανών, στη πόλη Ντούτσε στο κρατίδιο Τζιγκάουα.


ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Χριστιανοί σ’ ένα απόμακρο χωριό του Ουζμπεκιστάν κακοποιήθηκαν, εξευτελίστηκαν δημόσια και διώχτηκαν από τα σπίτια τους, επειδή στράφηκαν στον Χριστό. Ένας ντόπιος αξιωματούχος ενορχηστρώνει τον σκληρό διωγμό εναντίον της μικρής αδελφότητας στο χωριό Γιανμπασκάλα στο νοτιοδυτικό Ουζμπεκιστάν.



ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Τουλάχιστον 450 χριστιανικές οικογένειες έφυγαν από το χωριό τους Σάνγκλα Χίλ, όταν ένας εξαγριωμένος όχλος αποτελούμενος από περίπου 2.000 Μουσουλμάνους λεηλάτησε και έβαλε φωτιά στις εγκαταστάσεις τους. Τρεις εκκλησίες, μια μονή, ένας ξενώνας για κορίτσια και μερικά άλλα χριστιανικά σπίτια λεηλατήθηκαν και αργότερα κάηκαν. Το περιστατικό ξεκίνησε εξ αιτίας της δήθεν καταστροφής μερικών αντιτύπων του Κορανίου από τον Χριστιανό Ιουσάφ Μασίχ. Η Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Λαχώρης δήλωσε πως οι κατηγορίες ήταν ψευδείς και ότι «υπήρχαν ενδείξεις ότι η τοπική αστυνομία είχε ανάμειξη στην τρομοκρατική πράξη και χρησιμοποιούσε την θρησκευτική διαφορετικότητα για την εκδήλωση μίσους εναντίον των θρησκευτικών μειονοτήτων».


ΣΟΜΑΛΙΑ

Ο Σαίντ Λουκμάν Χουσσείν (28 ετών). Χριστιανός από μουσουλμανική οικογένεια, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από φανατικούς ισλαμιστές στις 10 Ιουλίου του 2008 στην πόλη Αφγκγιόγε. Τους τελευταίους μήνες οι επιθέσεις εναντίον χριστιανών έχουν αυξηθεί στην χώρα αυτή.


ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 18/4/2007 στην Μαλάτια, μια πόλη της ανατολικής Τουρκίας, ομάδα νεαρών, όλοι κάτω των 20 χρόνων μπήκε στα γραφεία χριστιανικής ιεραποστολής όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα 3 Χριστιανοί, ο Ουγκιούρ Γιουκσέλ, ο 35χρονος Νεκάτι Αγιντίν (πατέρας 2 παιδιών) και ο Τίλμαν Γκέσκε (Γερμανικής καταγωγής, πατέρας 3 παιδιών). Οι νεαροί ακινητοποίησαν τους τρεις άντρες δένοντας τους με σχοινιά στις καρέκλες. Τους βασάνισαν για 3 περίπου ώρες βιντεοσκοπώντας το έργο τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. Όταν έφτασε η αστυνομία, ειδοποιημένη από άλλον χριστιανό που πήγε στα γραφεία πολύ αργότερα, σπάζοντας την πόρτα μπήκε μέσα και βρήκε τους 3 άνδρες νεκρούς. Ήταν κατακρεουργημένοι, Ο λαιμός τους ήταν κομμένος από το ένα αυτί έως το άλλο. Κάποιοι από τους νεαρούς ήταν ακόμα στο δωμάτιο και συνελήφθησαν, ένας άλλος στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε από τον 3Ο όροφο.
Αυτό που έγινε πρωτοσέλιδο στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας ήταν το γεγονός ότι η Σουζάνα Γκέσκε, σύζυγος του δολοφονηθέντος Τίλμαν Γκέσκε, σε τηλεοπτική συνέντευξη εξέφρασε τη συγχώρεση της. Δεν θέλει εκδίκηση, είπε στους δημοσιογράφους. «Κύριε, συγχώρεσέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν» είπε από την καρδιά της συμφωνώντας με τα λόγια του Χριστού στον σταυρό. Σε μια χώρα που η εκδίκηση «αίμα για το αίμα» είναι τόσο φυσιολογική όσο η αναπνοή, τα λόγια της Σουζάνα Γκέσκε έχουν αλλάξει ζωές.
Ένας δημοσιογράφος έγραψε:
«Με μια πρόταση της είπε όσα 1.000 ιεραπόστολοι
δεν μπορούσαν να κάνουν σε 1.000 χρόνια»

Το καλοκαίρι του 2008 έμαθα πως η Σουζάνα Γκέσκε (Γερμανίδα και αυτή όπως ο άντρας της) δεν γύρισε στην Γερμανία μετά τον θάνατο του άντρα της, αλλά συνεχίσει να ζει με τα 3 παιδιά της στη Τουρκία !!! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ


Για την αντιγραφή,
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,
ΠΑΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου