Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ (2)

washer07

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ (2)
Paul Washer

Ένας σύζυγος που δεν είναι πνευματικός άνθρωπος και δεν έχει στο μυαλό του τον Λόγο του Θεού είναι κίνδυνος για την οικογένειά του. Έχουμε στο Περού τον Αμαζόνιο που είναι πολύ μεγάλος και πολύ επικίνδυνος. Έτσι μιλούν οι Χριστιανοί εκεί για έναν μη πνευματικό άνδρα. Λένε ότι ένας μη πνευματικός άνδρας είναι σαν ένας μεθυσμένος να οδηγάει ταχύπλοο στον Αμαζόνιο τη νύχτα με την οικογένειά του  στο πίσω κάθισμα. Μπορεί να τους σκοτώσει όλους. Γι’ αυτό κάποιοι από εσάς που βγαίνετε ραντεβού, δεν έχετε δουλειά να το κάνετε αυτό. Είναι λάθος αυτό που κάνετε. Πρώτον, γιατί είναι έξω απ’ το Λόγο του Θεού και δεύτερον, γιατί δεν έχετε γίνει πνευματικοί άνδρες και δεν μπορείτε να καθοδηγήσετε την κοπέλα βάσει του Λόγου του Θεού. Και επειδή δεν είσαι πνευματικός, εσύ και η κοπέλα σου έχετε ήδη πολλά προβλήματα και έχετε κάνει πολλά πράγματα που δεν έπρεπε να είχατε κάνει. Αυτό είναι σοβαρό.

Άρα λοιπόν, ως σύζυγος πρέπει να ηγούμαι (να καθοδηγώ) συμπονετικά χωρίς εγωισμούς.
Κοιτάτε αυτό που λέει η Γραφή στους Εφεσίους, κεφάλαιο 5, εδάφιο 25. Οι άνδρες, αγαπάτε τας γυναίκάς σας, καθώς και ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής
Σύζυγοι, να αγαπάτε τις γυναίκες σας. Είναι διαταγή, αλλά τώρα καταλαβαίνουμε πώς να εκπληρώσουμε τη διαταγή. Όπως ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και έδωσε τον εαυτό Του γι’ αυτήν.


Πώς να ηγηθώ της γυναίκας μου; Με αγάπη. Τι είδους αγάπη; Με την αγάπη του Χριστού. Και πως εκδηλώνεται; Πέθανε γιαwasher-1 την εκκλησία Του, άρα είναι υποχρέωσή μου ως σύζυγος να δώσω τη ζωή μου για τη γυναίκα μου. Προσέξτε ότι η Βίβλος δεν μου λέει να δώσω τη ζωή μου για το ποίμνιο μου, αλλά μου το λέει για τη σύζυγό μου. Δεν μου το λέει για τα παιδιά μου, αλλά μου το λέει για τη σύζυγό μου. Ως σύζυγος, ο πιο σημαντικός άνθρωπος στο πρόσωπο της γης για μένα, πρέπει να είναι η σύζυγός μου. Ακούστε τώρα αυτό. Ακόμη και πάνω από τα παιδιά μου. Έχετε ποτέ ακούσει αυτό που λένε πάντα οι γυναίκες, ότι δεν υπάρχει αγάπη όπως η αγάπη της μάνας; Αυτό δεν είναι από τη Βίβλο. Μπορεί να το βάλετε σε μια κάρτα για τη γιορτή της μητέρας, αλλά δεν είναι από τη Βίβλο.


Τώρα θα πω κάτι που θα νευριάσει μερικούς από εσάς. Δεν το λέω για να σας νευριάσω, αλλά θα σας νευριάσει. Ακούστε το όμως όλο πριν αρχίσετε να μου πετάτε πράγματα. Ξέρετε γιατί πολλές γυναίκες λένε πως δεν υπάρχει άλλη αγάπη όπως η αγάπη της μάνας; Ετοιμαστείτε! Είναι γιατί έχουν ζήσει ως παράσιτα στα παιδιά τους. Σας είπα ότι θα νευριάσετε. Ακούστε με τώρα να σας το εξηγήσω. Οι περισσότεροι άνδρες δεν δίδονται στις γυναίκες τους και δεν δίνουν τη ζωή τους για τις γυναίκες τους και δεν υπηρετούν τις γυναίκες τους και δεν προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, κι έτσι όλη την αγάπη, συμπόνια και στήριξη που χρειάζεται η γυναίκα την παίρνει από τα παιδιά της. Την τρυφερότητα που δεν παίρνει από τον άνδρα της την βρίσκει στα παιδιά της. Την οικειότητα που έπρεπε να παίρνει από τον άνδρα της και δεν τη παίρνει, τη παίρνει από τα παιδιά της. Αλλά υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Τα παιδιά δεν έχουν την δύναμη να το κάνουν αυτό.
Άνδρα, ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου σύμφωνα με τις Γραφές, πρέπει να είναι η γυναίκα σου!  
Τώρα ας κάνουμε έναν άλλο παραλληλισμό που θα σας ενοχλήσει.


Ας πούμε ότι είμαι σε μια βάρκα με την γυναίκα μου και τα τρία μου παιδιά. Και είμαι ο μόνος που ξέρει να κολυμπάει και η βάρκα βουλιάζει και η οικογένειά μου πνίγεται, αλλά μπορώ να σώσω μόνο έναν. Θα σώσω την γυναίκα μου! Σκεφτείτε το! Λέτε, όχι. Εγώ θα σώσω τα παιδιά μου. Εγώ όμως θα σώσω τη γυναίκα μου κι έχω τα πιο ευτυχισμένα παιδιά που έχετε δει ποτέ. Ξέρετε γιατί; Γιατί βλέπουν πόσο ο μπαμπάς αγαπάει τη μαμά, και ο μπαμπάς δεν πάει πουθενά. Βλέπουν την αγάπη μέσα στο σπίτι και λένε: «Αυτό το σπίτι είναι ασφαλής. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.»


Τα παιδιά μας βασικά βιάζονται στους δρόμους σήμερα. Τα σχολεία είναι επικίνδυνα, και εάν δεν είναι επικίνδυνα, είναι γεμάτα διαστροφή. Κυβερνήσεις σ’ όλο τον κόσμο είναι ασταθείς. Δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά και πολλές εκκλησίες δεν πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να είσαι βιβλικός πλέον. Τα παιδιά χρειάζονται ένα μέρος όπου μπορούν να πάνε και να ξέρουν ότι θα είναι ασφαλείς. Και όταν βλέπουν τους γονείς τους να αγαπιούνται, όπως διατάζει η Γραφή, αυτά τα παιδιά θα’ ναι ασφαλή και χαρούμενα. Και τα παιδιά δεν θα χρειάζεται να καλύπτουν τις ανάγκες της μαμάς ή του μπαμπά, γιατί το κάνουν οι ίδιοι οι γονείς.
Διατάζομαι να δώσω τη ζωή μου για τη γυναίκα μου.
Τώρα το στήθος του άνδρα σας έχει μπει μέσα και σαν γυναίκα λες: «Βλέπεις, σου το’ πα! Δεν μου φερόσουν όπως έπρεπε. Από ΄δω και πέρα θα κάνεις ότι θέλω γιατί το είπε ο αδελφός.»


Τι θα γινόταν τα παιδιά μου εάν τους έδινα ότι ήθελαν; Τι θα γινόμουν εγώ εάν ο Θεός μου έδινε ότι ήθελα εγώ;
Δίνω τη ζωή μου για την γυναίκα μου, όχι για να παίρνει ό,τι θέλει, αλλά για τον ίδιο λόγο που το έκανε ο Χριστός.
Κοιτάξτε το εδάφιο 26. διά να αγιάση αυτήν, καθαρίσας με το λουτρόν του ύδατος διά του λόγου, για να την εξαγιάσει, αφού την καθάρισε με το λουτρό του βαπτίσματος και με τον Λόγο.


washer13Ως σύζυγοι, ζητούμαστε να μιμηθούμε τον Χριστό και να είμαστε παραδείγματα στις συζύγους μας. Και μας ζητείται να μαθητεύσουμε τις γυναίκες μας. Να τις εξαγνίσουμε με τον Λόγο του Θεού για να γίνουν και αυτές όμοιες με τον Χριστό.
Να κάνω σε όλους τους άνδρες μια ερώτηση. Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο να μαθητεύετε την γυναίκα σας; Δεν είναι ευθύνη του ποιμένα να το κάνει αυτό. Είναι δική σας. Η γυναίκα σας έχει την πλήρη σιγουριά της σωτηρίας; Είναι χαρούμενη εν Κυρίω; Μεγαλώνει εν Χριστό; Γίνεται πιο όμοια με τον Χριστό;


Τώρα κάποιοι άνδρες μπορεί να σκέφτεστε: «Σωστά, όταν πάμε σπίτι θ’ αρχίσουμε να κάνουμε μελέτες Γραφής στο σπίτι.» Και θα κηρύττετε στις συζύγους σας τρεις ώρες την ημέρα και πάντα από το ίδιο κείμενο. Υποταχθείτε σ’ εμένα.
Οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται στους άνδρες τους. Δεν μιλάω γι’ αυτό.
Πρώτον, μιλάω για το ν’ αντανακλούμε τον Χριστό με τη ζωή μας. Και ότι η μελέτη που έχετε μαζί, να είναι αυτή ενός αδελφού και μιας αδελφής εν Χριστώ.


Η αγαπημένη μου Τσάρο είναι η γυναίκα μου, αλλά είναι και κάτι περισσότερο. Είναι η αδελφή μου εν Χριστώ. Και με τη ζωή μου και με τον λόγο μου και με το να είμαστε μαζί, θα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον να μεγαλώσουμε στα πράγματα του Θεού. Λέτε, «Πω, πω, πολύ δουλειά!» Ναι, είναι! Αλλά αυτό καλείστε να κάνετε.

Βλέπετε, έχουμε πολλούς που θέλουν να διορθώσουν την εκκλησία και να κερδίσουν τον κόσμο, αλλά λίγοι άνθρωποι θέλουν να είναι βιβλικοί στα απλά πράγματα που ο Θεός  μας έχει διατάξει. Η χριστιανική ζωή αρχίζει με απλή υπακοή.
Τώρα, άνδρες, ακούστε με. Εάν είστε παντρεμένοι για αρκετά χρόνια και η γυναίκα σας δεν σας ευχαριστεί, μάλλον φταίτε εσείς. Τώρα γυναίκες, μην το χρησιμοποιήσετε αυτό ως δικαιολογία. Όταν ο άνδρας σας λέει: «Δεν είσαι καλή σύζυγος», μη τον κοιτάξετε και πείτε, « ε, εσύ φταις.» γιατί και εσείς διατάζεστε να αγαπάτε και να σέβεστε τον άνδρα σας, είτε είναι άξιος είτε όχι.


Αλλά κοιτάξτε το εδάφιο 27. διά να παραστήση αυτήν εις εαυτόν ένδοξον εκκλησίαν, μη έχουσαν κηλίδα ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων, αλλά διά να ήναι αγία και άμωμος. Γιατί ο Χριστός εργάζεται για να εξαγνίσει την εκκλησία Του; Εργάζεται, ώστε να του ανήκει ως νύμφη με όλη της τη λαμπρότητα, την καθαρότητα, την αγιότητα, χωρίς ψεγάδι ή ελάττωμα. Άρα ο Χριστός εργάζεται με τη νύμφη Του για να είναι όμορφη και για να Τον ευχαριστεί. Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να είσαι παράδειγμα στη σύζυγό σου και να τη διδάσκεις και να την αγαπάς για να είναι και εκείνη πιο όμοια με τον Χριστό. Και εάν είσαι πνευματικός άνδρας, αυτή θα σου είναι πιο ευχάριστη.


Τώρα ας δούμε μερικά άλλα πράγματα. Ας πάμε στο εδάφιο 23. διότι ο ανήρ είναι κεφαλή της γυναικός, καθώς και ο Χριστός κεφαλή της εκκλησίας, και αυτός είναι σωτήρ του σώματος. Στην τελευταία πρόταση λέει ότι ο Χριστός δεν είναι μόνο Αρχηγός της εκκλησίας, αλλά και Σωτήρας του σώματος, δηλ. της εκκλησίας. Φυσικά ο Χριστός είναι ο μόνος Σωτήρας της συζύγου σου, αλλά κατά μια έννοια κι εσύ σαν σύζυγος πρέπει να λειτουργείς προς σωτηρία.
Εγώ μπορώ να κοιτάξω τη γυναίκα σου και μπορώ να καταλάβω συνήθως τι σύζυγος είσαι.


Έχετε δει γυναίκες, που αφού παντρευτούν, όλο και περισσότερο μοιάζουν με λουλούδι που κλείνει και μαραίνεται; Κάθε χρόνος υπάρχει και λιγότερη ζωή και χρώμα στο πρόσωπό τους, λιγότερη χαρά. Και όλα τα όνειρα και οι χαρές που είχαν σαν κοριτσάκια πριν παντρευτούν, αντιλαμβάνονται πως τίποτα από αυτά δεν θα πραγματοποιηθούν και πως απλά έτσι είναι η ζωή. Μερικές φορές η ζωή είναι δύσκολη, αλλά δεν πρέπει αυτό να είναι το πατρόν της. Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο άνδρας της δεν την ΄προσέχει΄ όσο θα έπρεπε. Αλλά μερικές φορές βλέπεις μια γυναίκα αφού παντρευτεί, μεγαλώνει και αναπτύσσεται σαν λουλούδι. Λάμπει! Μέρος αυτού είναι πιθανόν να είναι η διακονία του ανδρός της.


Θέλω να σας πω μια ωραία ιστορία από την Αφρική. Ήταν ένας πατέρας που είχε μια κόρη που δεν ήταν καθόλου όμορφη και σ’ αυτή τη φυλή, όταν ένας νεαρός θέλει να παντρευτεί μια κοπέλα, δίνει μια προίκα. Η μεγαλύτερη προίκα που μπορούσε κανείς να δώσει για μια κοπέλα, ήταν οχτώ αγελάδες. Εάν λοιπόν είσαι μια γυναίκα που αξίζεις 8 αγελάδες, είσαι σπουδαία! Λοιπόν, αυτός ο πατέρας ήλπιζε να πάρει τουλάχιστον μια κότα ή μια κατσίκα. Έτσι έλεγε. Ένα χάμστερ, κάτι. Και μια μέρα ένας νεαρός εμφανίστηκε στην πόρτα και είπε: « Θέλω να παντρευτώ την κόρη σας». Και ο πατέρας δεν το πίστευε. Δεν ήθελε τίποτα, ήθελε μόνο να την πάρει, αλλά τον ρώτησε, τι θα του δώσει. Και ο νεαρός αποκρίθηκε ότι θα δώσει 8 αγελάδες. Όλοι στο χωριό έλεγαν ότι αυτό ήταν πρωτάκουστο. Γιατί 8 αγελάδες για εκείνη; Και είπε αυτός: «Επειδή πάντα ήθελα μια γυναίκα που να αξίζει 8 αγελάδες!»


Ξέρω, ότι είναι αστείο, αλλά ξέρετε τι είναι όμορφο σ’ αυτήν την ιστορία; Στο τέλος η γυναίκα έγινε μια γυναίκα που να αξίζει 8 αγελάδες! Τελικά έγινε η πιο όμορφη γυναίκα στο χωριό.
Βλέπετε, τι μας διδάσκει αυτή η ιστορία;


Άνδρα, άκουσέ με. Η γυναίκα σου ζει σ’ έναν απαίσιο κόσμο. Εικόνες γυναικών μπαίνουν σε εξώφυλλα ή στην τηλεόραση που δεν είναι ρεαλιστικές. Μερικές φορές η γυναίκα σου συγκρίνει τον εαυτό της με αυτές και δεν είναι ίση με αυτές. Ο κόσμος της λέει πως πρέπει να είναι σούπερ μοντέλο, για να έχει κάποιον παθιασμένο για εκείνη και μετά εσύ και εγώ, σαν άνδρες, απλά καθόμαστε εκεί και τη θεωρούμε δεδομένη κι εκείνη μαραζώνει όλο και περισσότερο. Βλέπετε πόσο απαίσιο είναι αυτό;
Μερικές φορές οι άνθρωποι ρωτούν γιατί δεν υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση. Κοιτάξτε την αμαρτία μας! Κοιτάξτε μόνο τον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στις γυναίκες μας!


Και κάποιοι άνδρες λένε: « Εε, εγώ είμαι καλός άνδρας. Παρέχω ρουχισμό και φαγητό για τη γυναίκα μου». Λοιπόν, σ’ washer03ευχαριστούμε, κύριε Νεάντερταλ. Νομίζεις πως αυτή είναι η δουλειά σου; Άκουσέ με. Θα σου πω πως είναι να’ σαι άνδρας. Εάν δεν σου αρέσει, μπορείς να γίνεις κάτι άλλο, αλλά δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές.
Σαν άνδρας σηκώνεσαι πρωί και εργάζεσαι σκληρά και μετά πας σπίτι και η δουλειά σου δε σταματάει. Εκεί καλύπτεις τις ανάγκες της γυναίκας σου και των παιδιών σου και πας για ύπνο. Σηκώνεσαι το άλλο πρωί και κάνεις ξανά τα ίδια και τα ίδια για να είσαι βιβλικός. Η οικογένειά σου δεν είναι αξεσουάρ δικό σου. Και δεν ζουν να σε υπηρετούν. Εσύ υπάρχεις για να είσαι ευλογία. Και όταν θάψουν το κουρασμένο σου σώμα, εσύ θα χαμογελάς.
Έχουμε έναν κανόνα στο σπίτι μου.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας που είμαι στη δουλειά, τα παιδιά ανήκουν στη γυναίκα μου. Πάω πολύ πρωί για να μπορώ να επιστρέφω γύρω στις πέντε. Και ο κανόνας είναι αυτός: Όταν επιστρέφω, τα παιδιά είναι δικά μου για την υπόλοιπη μέρα. Έτσι παίζουμε μαζί, μελετάμε τη Γραφή μαζί, τα κάνω μπάνιο όταν καταφέρνω να τους βάζω στην μπανιέρα, τα βάζω για ύπνο, κάνουμε μαζί προσευχή και μετά η δουλειά μου τελείωσε για τα παιδιά. Μετά έχω τη γυναίκα μου.
Ξέρετε τι χρειάζεται πολύ μια σύζυγος; Απλά κάποιον να ακούει. Κάποιον να κάθεται δίπλα για να μιλήσει. Οι γυναίκες μιλάνε για τα πάντα, αρκεί ο άνδρας της να μιλάει μαζί της. Μπορεί να νοιώθει τόση εσωτερική μοναξιά.


Η Γραφή εδώ λέει επίσης κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Εδάφιο 29. διότι ουδείς εμίσησέ ποτέ την εαυτού σάρκα, αλλ' εκτρέφει και περιθάλπει αυτήν, καθώς και ο Κύριος την εκκλησίαν· κανείς ποτέ δεν μίσησε το ίδιο του το σώμα, αλλά το τρέφει και το φροντίζει. Έτσι κάνει και ο Κύριος για την εκκλησία.


Άρα η υποχρέωσή μας ως σύζυγος είναι να τρέφουμε και να φροντίζουμε τις συζύγους μας. Τώρα μιλήσαμε ήδη για την τροφή, ότι πρέπει να ανθίζει εξαιτίας της ζωής μας και της διακονίας μας μπροστά της. Αλλά πρέπει επίσης να την φροντίζουμε και να την εκτιμάμε.


Θυμάστε όταν πρωτογνωρίσατε την γυναίκα σας; Πέρασε και ήταν σαν να σας χτύπησε λεωφορείο. Και η καρδιά σας χτυπούσε δυνατά, ανοίγατε πόρτες, εάν βρίσκατε λακκούβα με λάσπη, ξαπλώνατε από πάνω για να περάσει από πάνω σας. Οτιδήποτε για εκείνη. Και μετά την παντρευτήκατε και εκείνη στέκεται στην πόρτα και την κοιτάτε και της λέτε «Τι;». κι εκείνη λέει: «Ξέρεις, την πόρτα.» Και απαντάτε: «Όχι, πήγα τ’ αμάξι στον μηχανικό τις προάλλες και η πόρτα δουλεύει μια χαρά.»
Ξέρω, υπάρχουν και μικρά εδώ, γι’ αυτό θέλω να προσέχω. Θα πω κάτι. Νευρίασα τις γυναίκες, τώρα θα νευριάσω και εσάς και μετά θα πάρω το αεροπλάνο και θα φύγω.


Η μόνη φορά που κάποιοι σύζυγοι αγκαλιάζουν ή φιλάνε τις συζύγους τους είναι πριν τη σεξουαλική επαφή. Μόνο τότε. Και κάνεις την σύζυγό σου να νιώθει τόσο φθηνή. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κράτησες την γυναίκα σου μόνο για να την κρατήσεις; Μόνο για να της δείξεις ότι είναι πολύτιμη; Πονάει, ε;


Οι επιστήμονες έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για να καταλάβουν ότι οι γυναίκες δεν είναι σαν τους άνδρες. Καθόλου. Και προσωπικά χαίρομαι γι’ αυτό. Αλλά μερικές φορές δεν ξέρουμε πόσο τις πληγώνουμε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που απλά της κράτησες το χέρι; Ή απλά την κοίταξες; Η τελευταία φορά που απλά κοίταξες το πρόσωπό της; Και το μελέτησες και της έδωσες να καταλάβει πόσο το αγαπούσες;


washer05Βλέπετε, η χριστιανική ζωή μπορεί να είναι πολύ θαυμάσια. Δείχνεις την αγάπη σου μπροστά στα παιδιά σου; Δεν μιλάω για τα προσωπικά σας, αλλά για τρυφερότητα. Σύζυγοι, οι γιοι σας θα μάθουν πως ν’ αγαπάνε μια γυναίκα κοιτάζοντας εσάς, αλλά μπαμπάδες, ακούστε κάτι ακόμα πιο τρομακτικό. Οι κόρες σας δεν θα παντρευτούν άντρες καλύτερους από εσάς. Εάν η κόρη σας βλέπει έναν άντρα που δεν είναι παρών και δεν είναι τρυφερός και στοργικός απέναντι στην γυναίκα του θα νομίζει πως απλά έτσι είναι τα πράγματα, έτσι είναι οι άντρες κι έτσι είναι ο γάμος. Και θα συμβιβαστεί για κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που της έχει η Βίβλος. Θέλετε να ζήσετε με τόση αγάπη και πάθος με τη γυναίκα σας που η κόρη σας θα το δει, έτσι ώστε όταν ένα από αυτά τα άσχημα και άχρηστα αγόρια έρθουν να την πάρουν, εκείνη θα τον κοιτάξει και θα πει: Έξω από τη ζωή μου. Είσαι αγοράκι και δεν ξέρεις πώς να είσαι άνδρας ή να αγαπάς σαν άνδρας επειδή ο μπαμπάς μου αγαπάει τη μαμά μου. Η μαμά μου είναι θησαυρός για τον μπαμπά μου. Ο μπαμπάς μου ακόμα της ανοίγει την πόρτα. Και εσύ έρχεσαι με αυτό το άσχημο, σπυριάρικο πρόσωπό σου και μου λες πως με αγαπάς; Δίνε του. Βλέπετε;


Ξέρω, πως τελειώνει ο χρόνος μας και δεν προλάβαμε να φτάσουμε καν στην ευθύνη του πατέρα να διδάξει τα παιδιά του και οι περισσότεροι θα χαίρεστε γιατί σας εξάντλησα αρκετά.


Λέμε ότι είμαστε ΄βιβλικοί΄ γιατί κάνουμε κάποια πράγματα. Αλλά ο Θεός απαιτεί ολόκληρη η ζωή μας να είναι υποταγμένη στον νόμο Του. Και δεν είναι νομοθετικοί κανόνες. Είναι η σοφία του Θεού για να ευλογήσει τη ζωή μας.


Ας προσευχηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου