Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ






Προφανώς, εφόσον η ομοφυλοφιλία δεν ενοχλεί τον Θεό, είναι φυσικό ότι ούτε η εγχείριση "αλλαγής φύλου" τον ενοχλεί.
Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2000, περίπου 100 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην λειτουργία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Φιλίππου, (ST Philip) στο Άνω Stratton, στο Swindon του Wiltshire της Μ. Βρετανίας για να υποδεχθούν την αιδ. Carol Stone, που ήταν προηγουμένως γνωστή στην κοινότητά της ως ο αιδ. Peter...
Την ώρα που οι δεκάδες ενορίτες την επευφημούσαν, ένας αστυνομικός συνόδευσε έξω από την εκκλησία μία ηλικιωμένη γυναίκα που εξέφρασε την αντίθεσή της..
Η κα Stone, που ως κος Stone, έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει μια κόρη, ήταν ντυμένη με το πορφυρό της ράσο και φορούσε ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια.
Σύγκρινε την επιστροφή της με μια σκηνή από τις κλασικές παιδικές ιστορίες του Γουίνι το αρκουδάκι.
Μετά από την λειτουργία, οι ενορίτες μίλησαν για τα συναισθήματά τους προς τον εφημέριο. Ο Michael Ennis, 71 ετών, είπε: «Έχει δείξει πολύ θάρρος... Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι εδώ θα την αφήσουν ποτέ να φύγει. Ένα άτομο δεν αλλάζει - οι δυνατότητές του δεν αλλάζουν. Πιστεύω ότι η λειτουργία πήγε πολύ καλά.»
Η Greta Davies, 56 ετών, πρόσθεσε: «Ήταν καλή λειτουργία. Ο Peter ήταν εξαιρετικός ιερέας και η Carol θα είναι επίσης.»
Η κα Stone ξόδεψε το χρόνο κουβεντιάζοντας με την κοινότητά της μετά από την λειτουργία. Είπε: «Τρόμαξα. Ήταν (καθώς κήρυττα) μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή.» «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ήμουν σε θέση να επιστρέψω. Ήξερα ότι θα υπάρχουν σήμερα άνθρωποι εδώ που θα με στήριζαν με τις προσευχές τους και με την καρδιά τους. Η κυρία που μίλησε έξω δεν ήταν μέρος της αδελφότητας. Ένας ιερέας ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους όλων των απόψεων και των θέσεων. Πιστεύω ότι ο Θεός έχει για μένα ακόμα έργο να εργασθώ. Μέσα μου υπάρχει βαθιά ειρήνη και μια πληρότητα που δεν είχα ποτέ πριν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου