Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Χριστιανός δολοφονείται από την Αλ Κάιντα


Ιστορίες Μαρτύρων
chris-leggettΜαυριτανία: Χριστιανός δολοφονείται από την Αλ Κάιντα.

Ένας αμερικάνος χριστιανός που εργαζόταν σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μαυριτανία, δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα Nouakchott, από ένοπλη ισλαμική ομάδα που συνδέεται με την Al-Qaeda, το πρωί της 23 Ιουνίου. 

H ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία δήλωσε ότι η δολοφονία έγινε γιατί ο 39χρονος Christopher Leggett, «προσηλύτιζε» μουσουλμάνους στον χριστιανισμό.
Και μετά την κηδεία του, που έγινε στο Τενεσσί των ΗΠΑ, η ατμόσφαιρα δεν έχει πάψει να είναι τεταμένη, στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας.

mauritaniaΈνας άλλος χριστιανός που εργάζεται στο ίδιο πρόγραμμα, ο οποίος εξ αιτίας του κινδύνου, αναγκάστηκε αυτός και η ομάδα του να εγκατασταθούν προσωρινά σε μια ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του, στην ιστοσελίδα Compass: ''Μετά την δολοφονία πολλοί πιστοί συνελλήφθησαν και ολόκληρη η κοινότητα των εργαζομένων στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, εξαιτίας των απειλών που εκτοξεύονται από την πλευρά της Αl-Qaeda και την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα''.

'' Οι επικεφαλείς μας, μας ζήτησαν να εγκαταλείψουμε τη χώρα για λίγο, καθώς η κυβέρνηση έστειλε αστυνομική δύναμη 10 ανδρών να φρουρεί το σπίτι μας 24 ώρες το 24ωρο. Η κινητικότητά μας περιορίστηκε και εγκαταλείψαμε τη χώρα με αστυνομική συνοδεία μέχρι το αεροδρόμιο.''
Ο Leggett πυροβολήθηκε στην γεμάτη από κόσμο αγορά, μπροστά από το σχολείο γλώσσας και υπολογιστών που λειτουργούσε στο Nouakchott.

Το δίκτυο της Αl-Qaeda στην Ισλαμική Maghreb, μέσω του βορειο-Αφρικανικού κλάδου της, ανέλαβε την ευθύνη για την mauritaniacoup1δολοφονία με μήνυμα που έστειλε σε κάποιο site στο ίντερνετ κατηγορώντας τον Leggett για ''ιεραποστολικές δραστηριότητες''.

Σε αραβικό τηλεοπτικό σταθμό, εκπρόσωπος της Αl-Qaeda βγήκε στον αέρα και δήλωσε ότι η ομάδα του σκότωσε τον Leggett γιατί προσπαθούσε να «προσηλυτίσει» Μουσουλμάνους στο χριστιανισμό.
Τουλάχιστον δύο οπλοφόροι πλησίασαν τον Leggett μέρα μεσημέρι, ξαφνιάζοντας τους ντόπιους που δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες ψυχρές δολοφονικές επιθέσεις.
''Προφανώς ήθελαν να τον απαγάγουν και αφού δεν μπόρεσαν, τότε τον πυροβόλησαν 3 φορές στο κεφάλι και πέθανε'', είπε ο ανώνυμος συνάδελφος του Leggett. Το γεγονός ότι ο Chris μιλούσε για το ευαγγέλιο με πολλή θέρμη, ενώ και το γεγονός ότι η χώρα περνάει πολιτική και κοινωνική κρίση, πιστεύω ότι συντέλεσαν στο έγκλημα.''
Στην κηδεία του μαζεύτηκαν περισσότεροι από 1000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και πολλών που ήρθαν από άλλες χώρες στις ΗΠΑ, για να παρακολουθήσουν την κηδεία του Leggett στο Cleveland του Tennessee, όπου μεγάλωσε. Σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών ηλικίας 15,13,12 και 8 χρονών, ο Leggett δίδασκε σε ένα κέντρο που ειδικεύοταν στους υπολογιστές και στις γλώσσες στο El Kasr, μια υποβαθμισμένη γειτονιά στο Nouakchott. Ο Leggett, η γυναίκα του Jackie και τα παιδιά τους ζούσαν στην Μαυριτανία για περισσότερο από 6 χρόνια.
Ο Leggett διεύθυνε ένα γραφείο βοήθειας που βοηθούσε τους ντόπιους να εξασκηθούν στους υπολογιστές, στη ραπτική τέχνη και στην ανάγνωση και γραφή και ακόμα διηύθυνε ένα πρόγραμμα μικρο-οικονομίας.
chris_leggetxΣτην κηδεία του που έγινε στην Πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία (First Baptist Church), ο πατέρας του Jay Leggett είπε: ''η μεγαλύτερη ελπίδα της οικογένειάς μας είναι ότι ο Chris δεν πέθανε μάταια, αλλά μέσω του φυσικού του θανάτου χιλιάδες θα συνεχίσουν να δέχονται με πάθος την πρόκληση να τον ακολουθήσουν στο να δείξουν την αγάπη του Θεού.''
Η οικογένεια δημοσιοποίησε μια δήλωση ευχαριστίας για τη φροντίδα, το ενδιαφέρον και ξεχείλισμα συμπάθειας από ανθρώπους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, σύμφωνα με τους Chatanooga Times Free Press.
'' Η οικογένειά μας έλαβε δύναμη σε κάθε λεπτό από τις πέντε ώρες επίσκεψης από της προσευχές χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο'', έλεγε η δήλωση. ''είναι υπέροχη εμπειρία το γεγονός ότι με τη χάρη και τη δύναμη του Θεού, ένας άνθρωπος άγγιξε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.''
Διαβάζοντας από μια γραπτή δήλωση ο πατέρας του Leggett τελείωσε απαγγέλλοντας έναν εκκλησιαστικό ύμνου, ο οποίος έκανε τους πάντες να δακρύσουν.
''Στο Θεό η δόξα, στο Θεό η δόξα, θαυμάσια έκανε και θαυμάσια θα κάνει'', είπε. ("To God be the glory, to God be the glory, great things He has done and great things He will do")…
.e-jesus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου