Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΚΙΝΑ: Συλλήψεις χριστιανών σε επιδρομή το Πάσχα




Δεκάδες κινέζοι χριστιανοί συνελήφθησαν την Κυριακή όταν η αστυνομία εμπόδισε ευαγγελική προτεσταντική εκκλησία να τελέσει την λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς το κράτος συνέχισε τις επιθέσεις του στις διαμαρτυρίες ενάντια στην διακυβέρνηση της χώρας από ένα και μοναδικό κόμμα.
Στην φωτο: Χριστιανοί κοινωνούν την
Κυριακή του Πάσχα στον ελεγχόμενο από το κράτος καθεδρικό ναό Xishiku.
Οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με πιστούς ενός αυξανόμενου υπόγειου προτεσταντικού κινήματος που είχε αποκλειστεί η μετακίνησή του σε μια νέα αίθουσα συναθροίσεων κοντά στο Πεκίνο, οδηγώντας σε αντιπαραθέσεις διάρκειας τριών εβδομάδων με τις κομμουνιστικές αρχές.

Οι πιστοί από την εκκλησία ‘Shouwang’, που σημαίνει ‘πύργος’, απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, ενώ μερικοί προκλητικά τραγουδούσαν ύμνους. Οι ηγέτες της Εκκλησίας είχαν εκδώσει μία "φωτιά και θειάφι" παραγγελία για το εκκλησίασμα να προσκυνήσουν έξω από το κτίριο, ακόμη και αν αυτό σήμαινε σύλληψη και ποινική δίωξη.
"Ο διάβολος Σατανάς επωφελήθηκε από την εξουσία που ο Θεός έχει χορηγήσει στην εθνική κυβέρνηση και επιδιώκει να καταστρέψει την εκκλησία του Θεού," έγραψε ο πάστορας Jin Tianming. «Τα νύχια του διαβόλου επιτέλους αποκαλύφθηκαν. Σατανά ύπαγε πίσω μου!"
Πάνω από 500 μέλη του προτεσταντικού κινήματος της κατ’ οίκον εκκλησίας, πιστοί που ανήκουν σε μη εγγεγραμμένες συναθροίσεις που η κυβέρνηση απαγορεύει για να αποφευχθεί η αύξηση της αντιπολίτευσης, κρατούνται τις τελευταίες εβδομάδες. Οι χθεσινές συλλήψεις αποτελούν συνέχεια της αύξησης της καταστολής των διαφωνούντων από τις αρχές που προσπαθούν να σταματήσουν οποιαδήποτε πιθανότητα μιας επανάστασης, σαν και αυτές που παρατηρήθηκαν στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
"Περίπου 20 με 30 οπαδούς συνελλήφθησαν και απομακρύνθηκαν», είπε ο πάστορας Jin τηλεφωνικά από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε κατ 'οίκον περιορισμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Οι Χριστιανοί είναι ελεύθεροι να λατρεύσουν στην Κίνα, εφόσον εγγραφούν σε εγκεκριμένες από το κράτος εκκλησίες, αλλά τα εκατομμύρια των ευαγγελικών Προτεσταντών αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο της κυβέρνησης. Εκτιμήσεις υπολογίζουν τον αριθμό των υπόγειων Χριστιανών στα 40 εκατομμύρια, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, μέχρι και80 εκατομμύρια.
Η εκκλησία Shouwang ιδρύθηκε σε ένα διαμέρισμα το 1993, αλλά τώρα έχει 1.500 μέλη. Ισχυρίζεται ότι οι αρχές την εμποδίζουν να εγκατασταθεί σε ένα κτήριο αξίας £ 2,500,000 που αγόρασε το 2009.
Ακτιβιστές προειδοποιούν ότι η καταστολή θα μπορούσε να αυξήσει την υποστήριξη για τις διαμαρτυρίες που η Κίνα προσπαθεί να καταστείλει. "Η κινεζική κυβέρνηση παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», δήλωσε ο Mark Shan, εκπρόσωπος της ChinaAid, μίας χριστιανικής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει έδρα τις ΗΠΑ. "Σπρώχνουν στη γωνία την εκκλησία και άλλοι Χριστιανοί, όταν δουν πως συμπεριφέρονται στην Shouwang, μπορεί να αντιδράσουν με τον ίδιο προκλητικό τον τρόπο".
Δείτε σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου